Fria fackföreningar

VALO rf

Ny fackförening för alla anställda, småföretagare och studeranden inom olika områden.

Vad är fack­föreningen VALO?


Fria fackförbund – VALO rf är ett ungt fackförbund, grundat i slutet av 2021, som svar på rop från fältet om att medlemmarnas intressen inte bevakas i de gamla fackföreningarna annat än i festtal. Bland förbundets grundare och styrelseledamöter finns många som bittert upplevt de gamla fackens kalla grepp. Därför ska Fria Fackföreningsförbundet – VALO rf – ge konkret hjälp till sina medlemmar.

”Äntligen ett fackförbund som faktiskt försvarar sina medlemmars rättigheter!”

Så här blir du medlem

Svar på ofta ställda frågor

Här hittar du svar på ofta ställda frågor och från aktuella frågor till frågor om fackföreningsmedlemskap.

Medlems­avgift

Du kan betala din medlemsavgift en gång i månaden eller kvartalsvis.

ERFARENHETER

Häromdagen fick jag en underbar hjälp av Valo! Jag gick igenom en svår situation i mitt yrkesliv och fick bra stöd och råd om hur jag skulle hantera den.

Aktuellt

Hallitus jyrähtää

De tysta ärver jorden – eller gör de det?

Vi lever i en så kallad västerländsk demokrati, där åsiktsfrihet råder och människor har konstitutionell rätt att uttrycka sina åsikter. Å ena sidan väljer vi våra företrädare på demokratisk väg och vi har rätt att förvänta oss att de ska sköta landets och medborgarnas angelägenheter på bästa sätt. I princip bör medborgarna därför inte behöva visa att de är engagerade i samhällslivet på annat sätt än genom att rösta. I princip har medborgarna rätt att koncentrera sig på att leva ett så bra och bekvämt liv som möjligt inom närmaste kretsen.
LÄS MER De tysta ärver jorden – eller gör de det?

ETT FACKFÖRBUND SOM GER KONKRET HJÄLP

Kom med!