Ammattiliitto VALO ry:n tiedote.

Suomeen perustettu uusi ammattiliitto

Työoikeudellista neuvontaa kaikille jäsenille

Suomeen on perustettu uusi ammattiliitto, jonka nimi on Vapaa ammattiliitto – VALO ry, ruotsiksi Fria fackförbundet – VALO rf. Ammattiliitto on tarkoitettu kaikille palkansaajille, mikroyrittäjille sekä eri alojen opiskelijoille. Lisäksi liittoon voi liittyä kannattajajäseneksi.

Yhteiskunnassa tapahtuvien voimakkaiden muutosten vuoksi uuden liiton perustamiselle on syntynyt suuri tarve. Monet nykyiset ammattiliitot eivät puolusta jäseniään esimerkiksi työnantajien pakottaessa työntekijöitä pakkorokotukseen ja pakolliseen maskin käyttöön, vaikka mitään perusteita tälle ei ole.

Vapaa ammattiliitto – VALO lupaa jäsenilleen, että liitto tarjoaa kaikille työoikeudellista neuvontaa sekä tukea esimerkiksi irtisanomistilanteessa. Erityisen tärkeää uudelle liitolle on puolustaa palkansaajien ja mikroyrittäjien oikeuksia, oikeutta käydä työssä ja hankkia elantonsa valitsemallaan alalla ilman pelkoa perusoikeuksien loukkauksista tai menetyksistä.

Uusi liitto kokoaa palkansaajat, mikroyrittäjät ja opiskelijat edunvalvontajärjestöksi. Jäsenistön yhteistoiminnan avulla liitto parantaa ja puolustaa työ- ja muita sopimusehtoja, taloudellisia, sosiaalisia ja oikeudellisia etuja sekä toimii niin palkansaajien kuin myös mikroyrittäjien yhteiskunnallisen aseman edistämiseksi. Liitolle yhdenkään jäsenen ongelmat eivät ole vähäisiä.

Jokaisen liiton uuden jäsenen tulee pysyä tämänhetkisessä työttömyyskassassa niin kauan, kunnes liiton yhteyteen saadaan perustettua oma työttömyyskassa. Tämä edellyttää riittävän suurta jäsenpohjaa uudelle työttömyyskassalle.

Liiton säännöt ja hallituksen kokoonpanon löydät osoitteesta www.ammattiliittovalo.fi, kunhan sivut saadaan lähipäivinä avattua.

Liittoterveisin,

Puheenjohtaja Aki Nummelin sekä hallituksen jäsenet

Samankaltaiset artikkelit